• Talaaga

O le a le mea e fa'afefe ai?

Blow molding o le faagasologa o le faia o se paipa uʻamea (faʻaigoaina o le parison poʻo le preform) o mea thermoplastic (polymer poʻo resin) ma tuʻu le parison poʻo le preform i totonu o se lua limu ma faʻafefe le faagaau i le ea compressed, e fai foliga o le ana ma fa'alili le vaega a'o le'i aveese mai le limu.

So'o se vaega o'ogo e mafai ona feula.

O vaega e le gata i fagu, lea e tasi le avanoa ma e masani ona laʻititi i le lautele poʻo le lapopoa nai lo le lautele o le tino. O nisi ia o siepi e masani ona fa'aogaina i le afifiina o tagata fa'atau, peita'i o lo'o i ai isi ituaiga masani o vaega fa'afefeteina, e aofia ai, ae le gata i:

  • Koneteina tele pisinisi
  • Mutia, togalaau ma meafale
  • Sapalai faafomai ma vaega, meataalo
  • Fausia mea tau alamanuia
  • Ta'avale-i lalo o le pulou vaega
  • Vaega o meafaigaluega

Fa'agasologa o le Gaosiina o le Blow Molding

E tolu ituaiga autu o le faʻafefeteina:

  • Fa'ali'i fa'aulu
  • Su'i tui
  • Su'i fa'a'alo fa'a tui

O le eseesega tele ia i latou o le auala e fausia ai le parison; a le o le extrusion po'o le tui tui, le tele o le parison ma le auala o le fegasoloaʻi i le va o le parison ma le feula molds; pe tu'u, tapuni, laina po'o taamilo.

I le Extrusion Blow Moulding-(EBM) o le polymer e liusuavai ma o le faʻafefete faʻamaʻa faʻafefeteina e faʻapipiʻiina e ala i se paʻu e fausia ai se paipa omoʻu poʻo se parison. E lua afa o se limu malulu e tapuni faataamilo i le parison, o le ea faʻamalosi e faʻafeiloaʻi i se pine poʻo se nila, faʻafefeteina i foliga o le limu, ma maua ai se vaega gaogao. A mae'a ona mālū lelei le palasitika vevela, ona tatala lea o le limu ma aveese le vaega.

I le EBM o loʻo i ai auala autu e lua o le extrusion, Faʻaauau ma Intermittent. I le faʻaauau, o le parison o loʻo faʻapipiʻiina faʻaauau ma o le limu e alu i ma alu ese mai le parison. I le Intermittent, o le palasitika e faʻaputuina e le extruder i totonu o se potu, ona faʻamalosi lea i le mate e fausia ai le parison. O limu e masani lava ona tu i lalo po'o faataamilo i le extruder.

O fa'ata'ita'iga o le Fa'agasolo Fa'aauau o masini Fa'asalalau Fa'aauau ma masini Rotary Wheel. E mafai ona avea masini extrusion fe'avea'i Reciprocating Screw po'o Accumulator Head. E eseese mea e iloiloina pe a filifilia i le va o faiga ma le tele poʻo faʻataʻitaʻiga o loʻo avanoa.

O fa'ata'ita'iga o vaega na faia e le EBM e aofia ai le tele o oloa ga'o, e pei o fagu, vaega fa'apisinisi, meata'alo, ta'avale, mea fa'aoga ma fa'apipi'i fale gaosimea.

E tusa ai ma le Injection Blow Systems - (IBS), o le polymer o loʻo faʻapipiʻiina i luga o se 'au i totonu o se ana e fausia ai se faʻagogo omo e taʻua o le preform. O le preforms feliuliua'i i luga o le to'a'autu i le feula po'o molds i le nofoaga feula e inflated ma malulu. O lenei faiga e masani ona fa'aaogaina e fai ai ni fagu laiti, e masani lava 16oz/500ml pe itiiti ifo i mea e sili ona maualuga. O le faagasologa ua vaevaeina i ni laasaga se tolu: tui, feula ma tuliesea, faia uma i se masini tuufaatasia. O vaega e sau i fafo ma saʻo maeʻa fua ma mafai ona taofi mau faʻapalepale-e aunoa ma se mea faʻaopoopo i le faʻatulagaina e sili ona lelei.

Fa'ata'ita'iga o vaega IBS o fagu vaila'au, vaega fa'afoma'i, ma mea teuteu ma isi mea fa'atau oloa.

Injection Stretch Blow Moulding- (ISBM) o le Injection Stretch Blow Molding- (ISBM) e tutusa ma le IBS process o loʻo faʻamatalaina i luga, i le mea muamua o loʻo faʻapipiʻiina. Ona tu'uina atu lea o le mua'i fa'ameamea i le fu'a i se tulaga fa'amautu, ae a'o le'i feula fa'ai'u o le foliga, e fa'aloaloa le umi fa'apea fo'i le radially. O polymers masani o loʻo faʻaaogaina o PET ma PP, o loʻo i ai uiga faʻaletino e faʻaleleia e le vaega faʻalauteleina o le faagasologa. O lenei fa'aloloa e maua ai e le vaega mulimuli le fa'aleleia atili o le malosi ma le pa puipui i le mamafa mama ma sili atu le mafiafia o puipui nai lo le IBS po'o le EBM-ae, e le aunoa ma ni tapula'a e pei o koneteina e taulimaina, ma isi. E mafai ona vaevaeina le ISBM i leTasi LaasagamaLaasaga Luafaiga.

I leTasi Laasagafa'agaioiga uma le fa'agaoioiga muamua ma le feula fagu e fa'atino i le masini lava e tasi. E mafai ona faia lenei mea i le 3 poʻo le 4 masini nofoaga, (Injection, Conditioning, Blowing and Ejection). O lenei fa'agasologa ma mea faigaluega fa'afeso'ota'i e mafai ona fa'aogaina le la'ititi i le maualuga voluma o foliga ma lapopo'a fagu eseese.

I leLaasaga Luafa'agasolo le palasitika o lo'o fa'aulu muamua i le fa'ameamea e fa'aaoga ai se masini tui tui e tu'ueseese mai le feula. O nei mea e gaosia i ua o fagu, e aofia ai filo i le pito tatala o le pito tapuni o'ogo preform. O nei mea muamua e fa'amalieina, teuina, ma fafaga mulimuli ane i totonu o se masini toe fa'avela. I le fa'agasologa o le Toe Fa'aao Fa'aao e Lua, e fa'avevela le mea muamua (e masani ona fa'aoga fa'avevela infrared) i luga a'e o le vevela suiga o le tioata, ona fa'alola'i lea ma feula e fa'aaoga ai le ea maualuga i totonu o le fa'amomoli.

O le Laasaga e Lua e sili atu ona fetaui i voluma maualuga o koneteina, 1 lita ma lalo, faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le resin e maua ai le malosi tele, paʻu kesi ma isi mea.

Fa'aopoopo lau Fa'amatalaga