• Talaaga

O le a le Compression Molding?

Fa'apipi'i

O le fa'apipi'iina o le fa'agasologa o le fa'aliliina lea e tu'u ai se polymer fa'amumu i totonu o se avanoa matala fa'avela. Ona tapuni lea o le limu i se polo pito i luga ma faʻapipiʻi ina ia mafai ona faʻafesoʻotaʻi mea uma i vaega uma o le limu.

O lenei faiga e mafai ona gaosia vaega ma le lautele o le umi, mafiafia, ma lavelave. O meafaitino na te gaosia e maualuga foi le malosi, ma avea ai ma se faiga faatosina mo le tele o pisinisi eseese.

Thermoset composites o le ituaiga sili ona taatele o mea e faʻaaogaina i le faʻapipiʻiina.

Fa Laasaga Autu

E fa la'asaga autu i le faiga fa'apipi'i fa'apipi'i tu'ufa'atasi thermoset:

  1. O se malosi maualuga, e lua vaega meafaigaluega metallic ua faia e fetaui tonu ma fua e manaʻomia e maua ai le vaega manaʻomia. Ona faʻapipiʻi lea o le meafaigaluega i totonu o se lomitusi ma faʻavevela.
  2. O le tu'ufa'atasiga mana'omia ua mua'i faia i foliga o le meafaigaluega. O le faia muamua o se laasaga taua lea e fesoasoani e faʻaleleia le faʻatinoga o le vaega maeʻa.
  3. O le vaega muamua na faʻapipiʻiina o loʻo faʻaofiina i totonu o le faʻafefete faʻafefe. Ona faʻapipiʻiina lea o le meafaigaluega i lalo o le mamafa maualuga, e masani lava mai le 800psi i le 2000psi (faʻalagolago i le mafiafia o le vaega ma le ituaiga o mea faʻaaogaina).
  4. E aveese le vaega mai le meafaigaluega pe a uma ona tuʻuina atu le mamafa. So'o se resine emo fa'ata'amilo i pito e aveese fo'i i le taimi lea.

Tulaga lelei o le fa'aogaina o le Compression

O le fa'apipi'iina o le fa'apipi'i ose auala ta'uta'ua mo le tele o mafua'aga. O se vaega o lona ta'uta'ua e afua mai i lona fa'aogaina o mea fa'apipi'i maualuluga. O mea nei e foliga mai e sili atu le malosi, malo, mama, ma sili atu ona tetee atu i le pala nai lo vaega uʻamea, e maua ai mea sili atu. O tagata gaosi oloa e masani ona galulue i vaega uʻamea latou te iloa e matua faigofie lava le faʻaliliuina o se mea ua fuafuaina mo uʻamea i se vaega faʻapipiʻi faʻapipiʻi. Talu ai e mafai ona fa'afetaui le geometry vaega u'amea ma lenei metotia, i le tele o tulaga e mafai e se tasi ona tu'u i totonu ma suia atoa le vaega uamea.

Fa'aopoopo lau Fa'amatalaga